Založ si blog

Čaputová začína predvolebnú kampaň ?

Prezidentská kancelária oznámila, že za svojho politického poradcu si Čaputová vybrala špecialistu na politický marketing,-Michala Novotu. Novota robil predvolebné kampane o.i. pre KDH, pre SaS, pre Babiša i pre Schwarzenberga.

Novota nemá škrupule, nemá zábrany robiť kampaň raz pre konzervatívcov, inokedy pre liberálov. Dnes pre katolíkov a zajtra pre slniečkárov. Ako absolvent školení v USA sa snaží, aby jeho klient oblbol čo najviac voličov bez ohľadu na ich hodnotové zakotvenie. Novota zastáva názor, že čo funguje na ľudí v Amerike, to musí aj na Slovensku. Musí, pretože Slovensko je podľa neho súčasť Západu, a Slováci myslia a cítia takmer tak isto ako Anglosasi v USA či Germáni a Francúzi v Západnej Európe. Ide o to, otvoriť pre Slovákov Overtonove okno, použiť správne americké manipulačné techniky, využiť média, správne naaranžované „vedecké“ informácie, mimovládky a politické väzby na štruktúry Západu a Slováci sa od svojich tradičných hodnôt posunú k hodnotám a postojom, ktoré by boli donedávna nemysliteľné.

Masový prechod od tradičných hodnotových volieb k tým novým „pokrokovým“ však bude okrem veľa peňazí stáť aj určitý čas. Preto treba začať čo najskôr. Najlepšie už hneď. Preto sa v Čaputovej tíme Novota objavil už teraz a preto u Zuzany Č. budeme v najbližšom čase sledovať zaujímavé posuny. V jej imidži, zmene štýlu komunikácie, zmene orientácie z pôvodných cieľových skupín na nové ťažiskové populácie. Ku zmenám samozrejme dôjde aj v jej slovníku.

Čaputová ale už podľa mňa nemá šancu na to, aby ju Slováci znovu zvolili za prezidentku. Novota to asi vie, a tak sa bude snažiť urobiť zo Slovákov čosi iné, ako dnes sú. Bude sa snažiť urobiť zo Slovákov iný národ. Bude sa usilovať urobiť nich aspoň na chvíľu-na moment volieb-kohosi iného. Virtuálnych Američanov či Západoeurópanov. Po slovensky povedané, pokúsi sa Slovákov aspoň na čas volieb riadne namotať.

Podľa mňa sa to už Čaputovej ani za pomoci neviemakých marketingárov nepodarí. – Čo si myslíte vy,-priatelia ? Rozhodnú pri voľbách výsledky doterajšej Čaputovej práce a vaše osobné skúsenosti – alebo americké triky a marketingové finty pána Novotu ?

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834694x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie