Založ si blog

OSN prvýkrát odsúdila vojnové zločiny Ukrajiny-NAKA pápežovi dvere nevykopne…

Pápež rímsky čerstvo vyhlásil, že situácia na Ukrajine nie je čiernobiela. Nie je to vojna dobra so zlom. Vojna na Ukrajine mohla byť podľa neho aj vyprovokovaná. – Že by pápež František pomaličky obracal smer ? Alebo dostal božie vnuknutie ? Ktovie. Akokoľvek , – aby som verejne vyhlásil v niektorom z „našich“ slovenských médií, že k vojenskej operácii na Ukrajine bola Ruská federácia vyprovokovaná,-už by sa ja našiel nejaký „dostál“, čo by ma udal na políciu za podporu vojenskej agresie. Pápež je však iná šarža, ako nejaký úbohý bloger z Pravdy. Ten to povedať môže. A nemusí sa báť, že mu v noci NAKA vykopne dvere z poverenia nejakého Čurillu a Honca.

Hovorca Generálneho tajomníka OSN A. Guterrésa, Stefan Duzarrik dnes prvýkrát verejne odsúdil útoky ukrajinskej armády na civilné ciele v ruskojazyčnom Donecku. Artiléria Ukrajiny pomocou nedávno dodaných amerických kanónov M777 a raketometov dnes dvakrát púšťala hrôzu na centrum dvojmiliónového hlavného mesta DNR. Zasiahla pritom okrem panelákových obytných domov aj pôrodnicu a mestské trhovisko, na ktorom bolo ráno veľa ľudí. 5 ľudí /medzi nimi aj malý chlapec/ zahynulo a 33 bolo zranených. OSN ústami Duzarrika označila tento čin za vojnový zločin, pretože bol zjavne namierený na civilné ciele, vrátane zdravotníckeho zariadenia a na miesta s výskytom veľkého počtu civilných obyvateľov.

Americké ďalekonosné kanóny M777 majú povesť veľmi presných zbraní. Ich údery na cieľ sú riadené pomocou GPS. Je takmer nemožné, aby projektily z nich dopadli tam, kde nebolo plánované. Jediná možnosť je zničiť ich v momente výstrelu alebo počas letu. Ak teda strely z M777 zasiahli pôrodnicu či trhovisko, musel to byť zámer. V DNR ale aj v RF panuje po tomto útoku Ukrajincov veľké rozhorčenie. Ozývajú sa výzvy na zničenie Avdejevky /kde sú kanóny umiestnené/ ale aj na odvetný úder na centrálne vojenské úrady v Kieve-vrátane úradovne vrchného veliteľa Zelenského/. Kremeľ však zatiaľ odvetu neplánuje. Podľa neho ide o zjavnú snahu Zelenského a spol. vyprovokovať OS RF ku zničujúcim úderom na Kiev či iné mesto pod kontrolou Kieva. Následky takéhoto údery by boli potom využité pred chystaným stretnutím Zlelenského s predstaviteľmi popredných krajín Západu: – na požadovanie ďalších proti-ruských sankcií a ďalších peňazí a zbraní pre vládu v Kieve.

Tak či onak, OSN prelomila mlčanie. Jej predstaviteľ prvýkrát odsúdil aj nehumánne vojnové aktivity Ukrajiny. Niektorí hovoria, že to ešte neznamená objektivitu OSN, ani zmenu jej nazerania na konflikt na Ukrajine. Upozorňujú totiž na to, že OSN už teraz nemohla mlčať iba preto, lebo jedna zo striel dopadla sotva 50 metrov od úradovne pozorovateľa OSN v Donecku. Všetku tú hrôzu teda videl predstaviteľ OSN cez svoje okno a počul naplno na vlastné uši. Ktovie, či by sa OSN ozvala, ak by strely dopadli stovky kilometrov od „ofisu“ OSN.

Poznámka: Informáciu, obsiahnutú v tomto blogu si možno overiť na oficiálnej stránke OSN.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835540x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie