Založ si blog

„NATO vyprovokovalo Rusko k akcii a teraz ho nevie zastaviť“

V takomto duchu píše britský The Guardian a publicista Phillip Short. Podľa Shorta spravodajcovia zo CIA americkým administratívam v posledných 2O rokoch viackrát oznamovali, kde sú červené línie, cez ktoré Rusko nedovolí Západu prejsť. Boli nimi predovšetkým 1/ rozširovanie NATO na Východ, čoraz bližšie k Moskve, 2/ prijatie Ukrajiny do NATO, inštalácia rakiet a základní na jej území a vyzbrojenie armády Ukrajiny, aby bola schopná bojom získať Krym.

Rusi na verejných fórach v rokoch 2020 a 2O21 viackrát prosili, aby ich bezpečnostné záujmy vzal Západ do úvahy. Keď to nepomohlo, otvorene varovali, že podniknú preventívnu vojenskú akciu, aby odklonili riziko, že NATO zaútočí na Rusko, ba dokonca priamo na Moskvu. Západ miesto pochopenia pre ruské obavy-zakotvené aj v princípoch OBSE,-že budovanie bezpečnostných záruk pre jednu stranu nemôže byť na úkor bezpečnosti druhej strany, ďalej ignoroval RF a urobil všetko preto, aby sa dôvera RF voči Západu dostala na nulu. Bill Burns zo CIA predvídal dnešný vývoj už v 2008,- varoval pred nám Biely dom, no od žiadnej washingtonskej administratívy nedostal pochopenie.

Za pol roka bojov na Ukrajine sa podľa Philipa Shorta stalo každému jasné, že NATO bolo vytvorené nie na nastolenie mierových vzťahov v Európe, ale na boj s Ruskom a na likvidáciu Ruska. Rusko napokon na provokácie odpovedalo a Západ zrazu nevie, ako teraz Rusko zastaviť.

-Zaujímavé čítanie. Nie nie je to moskovský denník. Je to londýnsky The Guardian.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2845189x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie