Kto sa ešte nevyjadril k zmene trestného zákona, nech sa hlási u súdr. Šimečku

Dovoľujem si využiť parafrázu na známy bonmot L+S, lebo už dva mesiace počúvam frázu, že k zmenám v trestno-právnej oblasti sa nevyjadrila verejnosť či odborníci- hoci dennodenne sa k nim vyjadrujú desaťtisíce insitných odborníkov na ulici, v kaviarni, v krčme, v televízii, rozhlase, novinách, na internete, v divadle…študenti prvého ročníka práva s pubertálnymi vyrážkami, vyprasené standupistky a prestarnuté herečky… dokonca už aj gastarbeiteri v Čechách a na Morave.

Áno, k zmenám v trestnoprávnej oblasti sa vyjadril u nás každý, chcel chcel. Každý hlupák, lebo hlupákov jazyk /ak ide o politiku/ najviac svrbí. Napriek tomu ale matovičkári, sulíkovci a šimečkovci z parlamentu trvajú na tom, že u nás vraj kdesi v stratených dolinách a húštinách slovenského pralesa ešte žijú „odborníci“, čo sa ešte k zrušeniu ŠP a novele v oblasti trestného práva nevyjadrili. Príslušníkom tohto odľahlého kmeňa expertov, zvyknutým na archaické „medzirezortné pripomienkové konanie“ odporúčam, aby sa konečne ozvali. Aby sa prihlásili u súdruha Šimečku najmladšieho. Odporúčam im, aby to urobili čo najskôr, lebo streda sa blíži. A s ňou sa blíži aj hlasovanie, ktoré súčasnú etapu debát okolo ŠP a TZ predbežne uzavrie.

– Občania experti, neváhajte ! Máte poslednú príležitosť, aby ste aj vy nejakou tou svojou miliónkrát počutou trepinou prispeli do opozičného názorového guláša. Mladý „kuchtík“ Šimečka každú vašu slaboduchú ingredienciu iste s radosťou zamieša do maglajzu, čo tu už pomaly tri mesiace mieša.

Zdá sa, že sa blížime ku koncu jednej periódy. Opozícia si bude musieť nájsť na svoju deštrukciu, pardon -obštrukciu, inú legendu. Zdá sa, že vstúpime do novej fázy zápasu o Slovensko.

Svedčí o tom aj PRACOVNÁ NÁVŠTEVA pani Čaputovej v USA /maskovaná za sprievodnú oficiálnu návštevu Kanady/. Pani Čaputová zrejme pôjde aj do New Yorku na 5.ave., aby dostala na zmenenú situáciu nové noty, nové inštrukcie. Tajuplný obsah pracovnej návštevy pezinskej paničky u sorosovcov je veľmi tajný. Až do tej miery, že sa v predvolebnej kampani BRZDÁRA Korčoka stáva verejným tajomstvom…

Ak by ho niekto z pomalšie chápavých Slovákov nevedel dešifrovať, – nech sa opäť obráti na súdruha Šimečku najmladšieho. Dostane od neho pozvánku na „veľkú štvrtkovú revolúciu“. Na námestí SNP dostane kvalitne vyrobený konfekčný plagát. Z neho sa dozvie, čo a ako.

Sociálna a národná vláda R. Fica dnes znovu vyhrala

03.10.2024

Dnešné hlasovanie v NRSR o konsolidácii verejných financií dopadlo pre vládu R.Fica impozantne. Všetkých 79 vládnych poslancov – bez ohľadu na to, či majú na niektoré podružné veci rovnaký alebo trochu odlišný názor – podporilo vládny program konsolidácie pre rok 2025. Ukázalo sa, že aj po ťažkom roku vládnutia má vládnuca koalícia opraty pevne v rukách. [...]

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

23.09.2024

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938. Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do [...]

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Očkovanie / Očkovanie bez registrácie / Vakcína /

Očkovanie ako za čias pandémie? Na podanie vakcíny proti COVID-19 sa čaká aj niekoľko týždňov

18.10.2024 08:00

Covid je na vzostupe, no dostať sa k očkovaniu je dosť náročné

Libanon Hizballáh Izrael útoky Bejrút

Hizballáh oznámil novú eskalačnú fázu vo vojne proti Izraelu

18.10.2024 07:15

Libanonské hnutie zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely.

Zelenskyj, Meloniová, Michel

ONLINE: Kyjev odmieta, že chce jadrovú bombu. Hovorí o nejadrovom odstrašujúcom strategickom balíku

18.10.2024 06:40, aktualizované: 07:58

Nejadrový odstrašujúci strategický balík, ktorý by chcela mať Ukrajina na svojom území, môže zahŕňať rakety schopné strieľať až za Ural.

Nemecko, fabrika, nemecký priemysel

Nemecká ekonomika padá na kolená. Čo vylieči "chorého muža Európy"?

18.10.2024 06:00

Motor európskej ekonomiky sa zadrhol. Nemecké hospodárstvo je v dlhodobej recesii a nedarí sa ho oživiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 787
Celková čítanosť: 3033604x
Priemerná čítanosť článkov: 3855x

Autor blogu

Kategórie